Nechte se unést lahodným italským receptem na rigatoni s bohatou boloňskou omáčkou. Tato jednoduchá, ale chutná kombinace těstovin a omáčky bude skvělým doplňkem vašeho jídelníčku. Inspirowáno tradiční italskou kuchyní, tento recept vás určitě nezklame. Vyzkoušejte ho ještě dnes a pochutnejte si na dokonalém spojení těstovin s omáčkou.

Suroviny:

  • 400g rigatoni těstovin
  • 400g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400g rajčatového protlaku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušeného bazalky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej
  • parmezán na posypání

Postup:

  1. Na pánvi si osmahneme na olivovém oleji na jemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek až dozlatova.
  2. Přidáme mleté hovězí maso a pečeme do změknutí a zezlátnutí.
  3. Přidáme rajčatový protlak, oregano, bazalku, sůl a pepř. Podle chuti můžeme přidat i další koření.
  4. Omáčku dusíme na mírném ohni cca 30-40 minut, aby chutě dobře propojily.
  5. V mezičase uvaříme rigatoni těstoviny ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu.
  6. Uvařené těstoviny scedíme a smícháme s boloňskou omáčkou.
  7. Před podáváním můžeme posypat parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *