11. 9. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil
Římská pizza s čerstvou rukolou
zdroj: Recepty 24/7

Objavte chuť⁢ pravé římské pizzy! Náš recept na křupavou ‌Římskou pizzu s čerstvou rukolou ‌vám přinese‍ kousek Itálie přímo do kuchyně. Zjistěte, jak na‌ tenké a chrupavé těsto, ⁤dokonalou ‍rajčatovou omáčku a kombinaci čerstvé rukoly,⁢ parmazánu‌ a⁤ vybraných⁣ italských⁢ surovin, které tuto⁢ pizzu promění ve skvělý gastronomický​ zážitek. Sledujte náš snadno následovatelný recept krok za ​krokem a užijte si autentickou chuť římské pizzy doma!⁣

Suroviny

  • 500 ‌g pizzového těsta
  • 200⁢ ml⁢ rajčatového protlaku
  • 200 g mozzarelly
  • 100 g čerstvé⁤ rukoly
  • 50 g‌ parmazánu
  • 2 stroužky česneku
  • Olivový olej
  • Sůl a⁢ černý pepř ​dle chuti

Postup

  1. Předehřejte ⁣troubu ‌na 250 °C.
  2. Rozválejte pizzové těsto na plech pokrytý pečicím papírem. Těsto by mělo být ​tenké, ale ne průhledné.
  3. V míse smíchejte rajčatový protlak s nakrájeným⁤ česnekem, solí ‌a pepřem. Tuto směs rozetřete na ‌připravené těsto.
  4. Na ‌rajčatový základ rovnoměrně rozložte plátky‍ mozzarelly.
  5. Pizzu vložte do ​předehřáté trouby a‌ pečte přibližně​ 10-12 minut, ⁢nebo dokud není okraj křupavý a sýr krásně rozpuštěný.
  6. Mezitím omyjte ⁤rukolu ⁢a ⁢nechte ji dobře okapat.
  7. Hotovou pizzu vyjměte z ⁢trouby,⁣ okamžitě posypte čerstvou rukolou a nastrouhaným ​parmazánem.
  8. Před podáváním pokapejte olivovým olejem ⁣a ⁢podávejte.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *