7. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Risotto s houbami a parmazánem je italská klasika plná lahodných chutí. Tento recept vás naučí, jak snadno a rychle připravit tento lahodný pokrm doma. Vychutnejte si bohaté křémové rizotto s plnotučným parmazánem a aromatickými houbami. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes!
Suroviny
- 250 g arborio rýže
- 500 g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g parmazánu
- 1 l zeleninového vývaru
- čerstvý petržel
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené žampiony a restujeme do měkka.
- Přidáme arborio rýži a necháme ji osmahnout do sklovata.
- Postupně přiléváme horký zeleninový vývar, po hrstech, za stálého míchání.
- Když je rýže měkká, vmícháme do ní nastrouhaný parmazán.
- Přidáme nasekanou petržel a dochutíme solí a pepřem.
- Risotto necháme krátce odstát a pak podáváme horké.




