24. 10. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Risotto ai funghi boscaiuoli je italský pokrm plný bohaté houbové chuti. Tento lahodný recept kombinuje krémovou rýži s dubovými houbami a pravou italskou šťávou. Naučte se, jak připravit tento lahodný a hřejivý pokrm doma a získejte chuť Itálie do vaší kuchyně. Sledujte náš snadný recept a užijte si gourmet zážitek přímo z vaší kuchyně.
Suroviny
- 250g rýže na risotto
- 200g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 100ml bílého vína
- 700ml zeleninového vývaru
- 50g másla
- sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené hříbky a necháme je zesklovatět.
- Přidáme rýži a necháme chvíli restovat, dokud se rýže nestane skleněnou.
- Zalijeme vínem a necháme vypařit alkoholické páry.
- Postupně přiléváme vývar, aby se rýže postupně uvařila.
- Když je rýže měkká a krémovitá, přidáme máslo a dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželí.
- Risotto ihned podáváme jako hlavní chod. Dobrou chuť!




