24. 10. 2025
Autor: Eva Komárková
Risotto ai funghi boscaiuoli
zdroj: Recepty 24/7

Risotto ai funghi boscaiuoli je italský pokrm plný bohaté houbové chuti. Tento lahodný recept ‌kombinuje‌ krémovou rýži s⁤ dubovými houbami a pravou italskou ⁣šťávou. Naučte se, jak připravit tento lahodný a hřejivý pokrm doma a⁢ získejte chuť Itálie do vaší kuchyně. Sledujte⁤ náš snadný recept a užijte si gourmet zážitek přímo z vaší kuchyně.

Suroviny

  • 250g rýže na risotto
  • 200g čerstvých hříbků
  • 1‍ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100ml bílého ⁤vína
  • 700ml zeleninového vývaru
  • 50g másla
  • sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup

  1. Na pánvi‍ rozehřejeme olej a osmahneme na ‍drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené⁤ hříbky a necháme ‍je zesklovatět.
  3. Přidáme ⁤rýži a necháme chvíli restovat, ⁣dokud se rýže nestane skleněnou.
  4. Zalijeme vínem a necháme vypařit ‍alkoholické páry.
  5. Postupně přiléváme vývar, aby se rýže postupně uvařila.
  6. Když je rýže měkká a krémovitá, přidáme​ máslo a dochutíme solí, ‌pepřem a nasekanou petrželí.
  7. Risotto ihned podáváme jako hlavní chod. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *