10. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské rizoto ai funghi s houbami. Tento jednoduchý recept vám přinese bohatou chuť a jemnou texturu. Houby se perfektně kombinují s krémovou rýží, která je základem tohoto chutného pokrmu. Nechte se okouzlit tímto lahodným houbovým rizotem a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si tradiční italskou kuchyni v pohodlí vašeho domova.
Suroviny:
- 250g arborio rýže
- 200g hub (žampiony, sušené houby, apod.)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 100ml bílého vína
- 700ml zeleninového vývaru
- 50g másla
- 50g parmazánu
- sůl, pepř, čerstvý petržel
Postup:
- Na pánvi osmahneme na kousky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek na olivovém oleji.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a vaříme do změknutí.
- Přidáme arborio rýži a restujeme dozlatova.
- Zalijeme vínem a necháme vyvařit.
- Postupně přilijeme horký zeleninový vývar, stále mícháme a čekáme, až rýže vstřebá vývar.
- Když je rýže měkká a krémová, přidáme na kousky nakrájené máslo, nastrouhaný parmazán a dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme posypané nasekaným petrželem.




