Rozkošně krémové ‍a aromatické risotto ai funghi ​s jemně sušenými⁣ rajčaty⁢ je ‍lahodným italským pokrmem, který ⁢si ‍zamilujete. Připravte si ho doma a překvapte své chuťové buňky⁤ lahodným spojením ⁣hříbků, rýže⁤ a sušených rajčat.‍

Suroviny

  • 200 g ​sušených rajčat
  • 200⁤ g sušených‍ hub (např. sušené ‍žampiony)
  • 300 ‍g rýže Arborio
  • 1⁢ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • olivový ⁢olej
  • sůl, pepř
  • čerstvý petržel
  • parmezán na posypání

Postup

  1. Nejprve dejte sušené ⁣houby ‍na ⁣cca 30 minut namočit ⁣do ​teplé ‍vody, poté je nakrájejte na menší‍ kousky.
  2. Na‌ pánvi osmažte ⁤nadrobno nasekanou cibuli a‌ česnek na olivovém oleji.
  3. Přidejte nakrájené sušené houby‌ a rajčata a nechte chvíli osmažit.
  4. Přidejte ​rýži Arborio a za⁤ stálého míchání chvíli ‌restujte, dokud rýže ‌neprosklí.
  5. Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte rizotto do měkka (cca 18-20 minut).
  6. Případně dochuťte solí a​ pepřem.
  7. Servírujte ⁢posypané čerstvě nasekanou petrželí a parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *