Rozkošně krémové a aromatické risotto ai funghi s jemně sušenými rajčaty je lahodným italským pokrmem, který si zamilujete. Připravte si ho doma a překvapte své chuťové buňky lahodným spojením hříbků, rýže a sušených rajčat.
Suroviny
- 200 g sušených rajčat
- 200 g sušených hub (např. sušené žampiony)
- 300 g rýže Arborio
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- olivový olej
- sůl, pepř
- čerstvý petržel
- parmezán na posypání
Postup
- Nejprve dejte sušené houby na cca 30 minut namočit do teplé vody, poté je nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi osmažte nadrobno nasekanou cibuli a česnek na olivovém oleji.
- Přidejte nakrájené sušené houby a rajčata a nechte chvíli osmažit.
- Přidejte rýži Arborio a za stálého míchání chvíli restujte, dokud rýže neprosklí.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte rizotto do měkka (cca 18-20 minut).
- Případně dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte posypané čerstvě nasekanou petrželí a parmezánem.




