Udělejte si domácí verzi oblíbené italské klasiky s receptem na lahodné rizoto ai funghi plné aromatických hub. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na přípravu šťavnatého rizota s houbami k obědu nebo večeři.

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 500g hub (žampiony, sušené houby apod.)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50g másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200ml bílého vína
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 50g strouhaného parmazánu

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a na jemno nakrájený česnek a dusíme dozlatova.
  3. Přidáme na plátky nakrájené houby a smažíme do změknutí.
  4. Přilijeme rýži a restujeme dozlatova.
  5. Zalijeme vínem a necháme vše vychladnout.
  6. Přilijeme vývar a vaříme za občasného míchání do změknutí rýže.
  7. Přidáme tymián, sůl, pepř a citronovou šťávu a promícháme.
  8. Podáváme posypané strouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *