Udělejte si domácí verzi oblíbené italské klasiky s receptem na lahodné rizoto ai funghi plné aromatických hub. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept na přípravu šťavnatého rizota s houbami k obědu nebo večeři.
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 500g hub (žampiony, sušené houby apod.)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 50g másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 200ml bílého vína
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžička citronové šťávy
- 500ml zeleninového vývaru
- 50g strouhaného parmazánu
Postup
- Na pánvi rozehřejeme máslo s olivovým olejem.
- Přidáme nakrájenou cibuli a na jemno nakrájený česnek a dusíme dozlatova.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a smažíme do změknutí.
- Přilijeme rýži a restujeme dozlatova.
- Zalijeme vínem a necháme vše vychladnout.
- Přilijeme vývar a vaříme za občasného míchání do změknutí rýže.
- Přidáme tymián, sůl, pepř a citronovou šťávu a promícháme.
- Podáváme posypané strouhaným parmazánem.




