10. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Smaženým houbám, sýru a smetaně připravené italské rizoto al funghi je skvělou volbou pro milovníky hříbků. Velmi snadný recept, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 250g rýže na risotto
- 500g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1 lžička sůl
- ½ lžičky pepř
- 1 l vývaru
- 50g nasekaného parmazánu
Postup
- Žampiony nakrájejte na plátky, cibuli a česnek nasekejte na jemno.
- Na pánvi rozehřejte olej s máslem a osmahněte na něm cibuli a česnek.
- Přidejte žampiony a osmažte dozlatova.
- Přidejte rýži a restujte ji, dokud rýže nebude průsvitná.
- Přilijte vývar, přidejte tymián, rozmarýn, sůl a pepř a vařte za občasného míchání cca 20 minut, dokud rýže nebude měkká.
- Přimíchejte parmazán a nechte chvíli odstát.
- Po dokončení můžete přidat ještě trochu másla a dochutit solí a pepřem podle chuti.




