Risotto alla ⁤milanese‌ s parmezánem je italská klasika, která chutná jako⁣ z restaurace. Tento krémový rýžový pokrm s až zlatavým odstínem a ‌plnou⁢ lahodnou ⁢chutí sýra parmezán je perfektní večeře nejen ‌pro ⁢milovníky italské kuchyně. Sledujte náš recept a⁤ připravte si lahodné risotto ⁤alla milanese doma!

Suroviny

  • 200 g ⁤rýže Arborio
  • 1 cibule
  • 1 ⁣stroužek česneku
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500 ml zeleninového‌ vývaru
  • 100 ‌ml bílého vína
  • Šafrán
  • Sůl a⁤ pepř
  • 50 g Parmezánu

Postup

  1. Na pánvi ​rozehřejte máslo a olej a osmahněte na ‍něm na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte rýži a nechte ji chvíli restovat, dokud nebude⁤ sklovitá.
  3. Zalijte vínem ⁢a nechte vypařit.
  4. Postupně přilévejte horký vývar a neustále míchejte, až ‌bude ⁤rýže měkká a krémová.
  5. Přidejte šafrán, sůl a pepř podle chuti.
  6. Nakonec vmíchejte​ nastrouhaný‌ Parmezán.
  7. Servírujte horké posypané dalším Parmezánem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *