16. 8. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný recept na italské Risotto Milanese s hříbky! Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou pro večeři plnou chuťových zážitků. Připravte si krémové rizoto našim receptem a dopřejte si skvělou kombinaci šafránu, hříbků a parmazánu. Vaše chuťové buňky vám poděkují!
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 500 ml hovězího vývaru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 50g másla
- 100 ml bílého vína
- 100g parmezánu
- 200g čerstvých hříbků
- sůl, pepř
- šafránové vlákno
Postup
- Na pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm cibuli a česnek.
- Přidáme rýži a necháme ji krátce restovat, dokud se nestane skleněnou.
- Přilijeme víno a za stálého míchání necháme vypařit.
- Postupně přiléváme hovězí vývar, a to vždy tak, aby rýže byla ponořená.
- Přidáme šafránové vlákno pro barvu a dochuť.
- Mezitím si na pánvi osmažíme na másle nakrájené hříbky.
- Když je rýže měkká, přidáme osmažené hříbky.
- Přidáme nastrouhaný parmezán, promícháme a necháme odstát pár minut před podáváním.




