24. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a krémové risotto s houbami a cuketou. Tento jednoduchý recept se snadno připravuje a jistě potěší celou rodinu. Podávejte ho jako hlavní chod nebo jako přílohu k masu.
Suroviny:
- 200 g hříbků (sušených nebo čerstvých)
- 1 střední cuketa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 g rýže na risotto
- 750 ml zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 50 g másla
- sůl, pepř, olivový olej
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup:
- Pokud používáte sušené houby, dejte je namočit do horké vody a nechte tak minimálně 30 minut. Poté je osušte a nakrájejte.
- Cibuli a česnek nasekejte a cuketu nakrájejte na kostičky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek. Přidejte nakrájené houby a cuketu a smažte asi 5 minut.
- Přidejte rýži a nechte ji chvíli opéct, až bude skleněná.
- Přilijte víno a nechte vypařit. Postupně přilévejte vývar a za stálého míchání vařte rizoto asi 15-20 minut, dokud nebude rýže měkká a krémová.
- Přidejte másl a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.




