24. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a cuketou.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a krémové risotto s houbami a cuketou. Tento jednoduchý recept se snadno připravuje a jistě potěší celou rodinu. Podávejte ho jako hlavní chod nebo jako přílohu k masu.

Suroviny:

  • 200 g hříbků (sušených nebo čerstvých)
  • 1 střední cuketa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g rýže na risotto
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 50 g másla
  • sůl, pepř, olivový olej
  • čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Pokud používáte sušené houby, dejte je namočit do horké vody a nechte tak minimálně 30 minut. Poté je osušte a nakrájejte.
  2. Cibuli a česnek nasekejte a cuketu nakrájejte na kostičky.
  3. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli a česnek. Přidejte nakrájené houby a cuketu a smažte asi 5 minut.
  4. Přidejte rýži a nechte ji chvíli opéct, až bude skleněná.
  5. Přilijte víno a nechte vypařit. Postupně přilévejte vývar a za stálého míchání vařte rizoto asi 15-20 minut, dokud nebude rýže měkká a krémová.
  6. Přidejte másl a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Před podáváním posypte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *