6. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a hráškem
zdroj: Recepty 24/7

⁤ Vyzkoušejte lahodné a ‍lahodné recept⁣ na italské risotto s houbami a hráškem.⁣ Tento jednoduchý, ale chutný pokrm je skvělou volbou pro vegetariány i milovníky dobrého jídla.​ Podpořte svou kuchyňskou ‍kreativitu ‌s tímto lahodným a vydatným jídlem, které zaručeně potěší vaše chuťové​ buňky.⁤ Navíc je příprava tohoto risotta snadná a rychlá, takže můžete‌ být rádi, že vaření nezabere příliš mnoho času. Nechte se ⁣svést vůní‌ a texturou tohoto⁢ úžasného receptu s ⁣houbami a hráškem a pozvěte své blízké na nezapomenutelnou ⁣kulinářskou cestu.

Suroviny:

  • 250g ⁢rýže ⁣na risotto
  • 200g smržů nebo žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 150g zmražených hrášku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 dl bílého vína
  • 50g másla
  • 50g strouhaného⁤ parmazánu
  • sůl, pepř, olivový olej, ⁣petržel

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme​ olivový olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené houby a restujeme, dokud nezezlátnou. Posolíme a opepříme.
  3. Přidáme rýži a restujeme, dokud nebude rýže sklenutá.
  4. Postupně ‍podléváme vývarem a vínem,⁤ mícháme ⁢a necháme vždy vstřebat.
  5. Na závěr⁢ přidáme zmražené hrášky ⁤a chvíli ještě povaříme, aby změkly.
  6. Do⁣ hotového risotta vmícháme máslo, nasekanou⁣ petržel a parmazán. Dochutíme solí a⁢ pepřem.
  7. Servírujeme posypané strouhaným parmazánem a ozdobíme čerstvou ⁤petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *