3. 9. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na lahodné italské risotto s houbami a křenem. Okouzlující kombinace krémové rýže, aromatických hub a ostrého křenu vám jistě získá srdce i chuťové buňky. Vyzkoušejte tento jednoduchý a přesto lahodný pokrm, který vám zaručeně udělá radost. Buon appetito!
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 200g hub (ideálně žampiony nebo lišky)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 600ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 1 lžíce nastrouhaného křenu
- čerstvě mletý černý pepř
- sůl
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte je dozlatova.
- Přidejte rýži a restujte ji krátce, dokud nebude sklenitá.
- Přilijte víno a vařte, dokud alkohol nevypaří.
- Postupně přilévejte horký zeleninový vývar, neustále míchejte a čekejte, až rýže vstřebá vývar a bude měkká.
- Přidejte nastrouhaný křen, promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
- Při servírování můžete posypat sekanou petrželkou.




