3. 9. 2025
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a křenem
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na lahodné italské risotto s houbami a křenem. Okouzlující kombinace krémové rýže, aromatických hub a ostrého křenu vám jistě získá srdce i chuťové buňky. Vyzkoušejte tento jednoduchý a přesto lahodný pokrm, který vám zaručeně udělá radost. Buon appetito!

Suroviny

  • 200g rýže na risotto
  • 200g hub (ideálně žampiony nebo lišky)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 600ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 1 lžíce nastrouhaného křenu
  • čerstvě mletý černý pepř
  • sůl
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte je dozlatova.
  3. Přidejte rýži a restujte ji krátce, dokud nebude sklenitá.
  4. Přilijte víno a vařte, dokud alkohol nevypaří.
  5. Postupně přilévejte horký zeleninový vývar, neustále míchejte a čekejte, až rýže vstřebá vývar a bude měkká.
  6. Přidejte nastrouhaný křen, promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
  7. Při servírování můžete posypat sekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *