Vyzkoušejte náš skvělý recept na krémové risotto s houbami a čerstvou petrželí. Tento lahodný pokrm je plný chutí a dokonale se hodí pro rychlou večeři nebo speciální příležitost. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si skvělou kombinaci výrazných ingrediencí.
Suroviny
- 200 g arborio rýže
- 500 g čerstvých hub (např. žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- čerstvá petržel
- olivový olej
- maslo
- sůl
- pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a na něm osmahneme nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a smažíme do měkka.
- Přidáme rýži a necháme chvíli restovat.
- Postupně přiléváme horký vývar lžící a vaříme za neustálého míchání.
- Když je rýže měkká a krémová, přidáme na drobno nakrájenou petržel a dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme ihned posypané nasekanou petrželí. Dobrou chuť!




