20. 12. 2025
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a pórky
zdroj: Recepty 24/7

Risotto s houbami ​a pórky ⁢je lahodné pokrm, který spojuje krémovou rýži s lahodnými houbami a osvěžujícími pórky. ‍Tento recept je dokonalou ⁣volbou⁢ pro milovníky italské kuchyně ⁢a chutných pokrmů. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést ​jeho bohatými⁢ chutěmi!⁤

Suroviny

  • 250g ‍arborio rýže
  • 200g smažených hub (žampiony, lanýže, hřiby)
  • 1‍ střední pórek
  • 1 cibule
  • 2 stroužky⁣ česneku
  • 1 lžíce olivového ‍oleje
  • 100 ml bílého vína
  • 750 ml zeleninového vývaru
  • 60g másla
  • 50g parmazánu
  • sůl, pepř, čerstvý ⁢tymián a petržel⁣ na dochucení

Postup

  1. Na pánvi‍ rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm​ nakrájenou cibuli, česnek a pokrájený pórek, dokud nezměknou.
  2. Přidejte rýži a nechte ji restovat, až ‍se stane sklenatou, poté zalijte vínem a nechte vypařit.
  3. Postupně přilévejte horký vývar a neustále ‍míchejte, dokud není rýže ⁤měkká a krémová (cca 18-20 ‌minut).
  4. Přidejte smažené houby a máslo,​ promíchejte a povařte ​ještě 2-3 minuty.
  5. Přidejte nastrouhaný parmazán a dochuťte solí, pepřem a bylinkami.
  6. Servírujte horké posypané strouhaným‌ parmazánem a čerstvou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *