Vyzkoušejte lahodné risotto s houbami a rajčaty, které vám okoření každodenní jídelníček. Tento italský pokrm je bohatý na chuť a skvěle se hodí jako hlavní jídlo nebo příloha. S námi jednoduše připravíte dokonalé risotto plné aroma hříbků a rajčat. Zároveň obsahuje všechny nutriční hodnoty, které potřebujete k správnému fungování organizmu. Navštivte naše stránky a objevte recepty, které vás budou bavit!

Suroviny:

  • 200 g arborio rýže
  • 200 g smetany ke šlehání
  • 200 g hub (např. žampiony)
  • 200 g cherry rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g másla
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 50 g parmazánu
  • čerstvý petržel
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm na drobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na plátky nakrájené houby a krátce je osmahneme.
  3. Přidáme arborio rýži a restujeme, dokud není skleněná.
  4. Postupně přiléváme horký zeleninový vývar a vaříme za občasného míchání až do měkkosti rýže (cca 20 minut).
  5. Přidáme cherry rajčata, nakrájená na půlky, a promícháme.
  6. Přilijeme smetanu ke šlehání a za stálého míchání vaříme, dokud není rýže krémová.
  7. Přidáme nakrájenou petržel a nastrouhaný parmazán, osolíme a opepříme podle chuti.
  8. Smažíme ještě cca 2 minuty a hotové risotto podáváme posypané čerstvě nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *