27. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý recept na domácí risotto s houbami a čerstvým špenátem, který vás okouzlí svou lahodnou chuťí a⁢ krémovou konzistencí. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný pokrm, který ‍jistě‌ potěší​ všechny ⁢milovníky italské kuchyně. ⁣Sledujte náš recept ​a připravte si lahodné risotto jako od profesionálního kuchaře!

Suroviny

  • 200 g rýže na risotto
  • 200 g hub (např. žampiony)
  • 100 g čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 50 g Parmazánu
  • olivový olej
  • sůl,‍ pepř, oregano

Postup

  1. Na pánvi si na olivovém oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli a⁣ prolisovaný česnek.
  2. Přidáme‌ nakrájené houby ⁣a dusíme do změknutí.
  3. Přidáme rýži a restujeme dozlatova.
  4. Přilijeme víno a necháme vyvařit.
  5. Postupně podléváme zeleninovým vývarem a⁤ vaříme do měkka.
  6. Přidáme umytý a nakrájený⁤ špenát a⁣ promícháme do zrn rýže.
  7. Přidáme⁢ nastrouhaný Parmazán a dochutíme solí,‌ pepřem a oreganem.
  8. Risotto necháme pod pokličkou ‌odpočinout pár minut a můžeme servírovat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *