27. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na domácí risotto s houbami a čerstvým špenátem, který vás okouzlí svou lahodnou chuťí a krémovou konzistencí. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný pokrm, který jistě potěší všechny milovníky italské kuchyně. Sledujte náš recept a připravte si lahodné risotto jako od profesionálního kuchaře!
Suroviny
- 200 g rýže na risotto
- 200 g hub (např. žampiony)
- 100 g čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 50 g Parmazánu
- olivový olej
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Na pánvi si na olivovém oleji osmahneme jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme nakrájené houby a dusíme do změknutí.
- Přidáme rýži a restujeme dozlatova.
- Přilijeme víno a necháme vyvařit.
- Postupně podléváme zeleninovým vývarem a vaříme do měkka.
- Přidáme umytý a nakrájený špenát a promícháme do zrn rýže.
- Přidáme nastrouhaný Parmazán a dochutíme solí, pepřem a oreganem.
- Risotto necháme pod pokličkou odpočinout pár minut a můžeme servírovat.





