18. 8. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vypravte se na kulinářskou cestu do Itálie s tímto lahodným receptem na risotto s houbami a šťavnatým kuřecím masem. Skvělé kombinace chutí vytvoří neodolatelný pokrm, kterým rozhodně potěšíte své chuťové buňky. Podívejte se na návod, jak připravit toto lahodné jídlo plné aroma a lahodné chuti.
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 500g kuřecího masa
- 200g hub (např. žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 700ml kuřecího vývaru
- sůl, pepř, petržel na dochucení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo a orestujte na něm na drobné kostičky nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
- Přidejte na plátky nakrájené kuřecí maso a restujte, dokud nebude maso propečené z každé strany.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte je spolu s masem.
- Přidejte rýži a nechte ji chvíli restovat, dokud nebude skleněná.
- Postupně zalévejte vývarem a neustále promíchávejte, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Po dokončení rýže přidejte sůl, pepř a nasekanou petržel a promíchejte.
- Risotto podávejte horké a ozdobené bylinkami.




