14. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami a šťavnatými rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Šťavnaté rajčata a houby se spojily v lahodném italském pokrmu – rizottu s houbami a šťavnatými rajčaty. Tento recept je dokonalou kombinací krémové rizottové rýže a intenzivní chutě hříbků a čerstvých rajčat. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm, který potěší vaše chuťové buňky.

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 250g houb (např. žampiony nebo sušené houby)
  • 4 ks rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 500ml zeleninového vývaru
  • sůl, pepř, sušené bylinky podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo.
  2. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a osmahněte dozlatova.
  3. Přidejte na kostičky nakrájené rajčata a nechte zhruba 5 minut dusit.
  4. Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte do měkka.
  5. Přidejte rýži a promíchejte, nechte chvíli restovat.
  6. Postupně přilévejte zeleninový vývar a za občasného promíchání vařte do změknutí rýže.
  7. Případně dochuťte solí, pepřem a sušenými bylinkami.
  8. Servírujte horké a můžete posypat nasekanou petrželkou nebo parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *