14. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Šťavnaté rajčata a houby se spojily v lahodném italském pokrmu – rizottu s houbami a šťavnatými rajčaty. Tento recept je dokonalou kombinací krémové rizottové rýže a intenzivní chutě hříbků a čerstvých rajčat. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm, který potěší vaše chuťové buňky.
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 250g houb (např. žampiony nebo sušené houby)
- 4 ks rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 500ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř, sušené bylinky podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo.
- Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a osmahněte dozlatova.
- Přidejte na kostičky nakrájené rajčata a nechte zhruba 5 minut dusit.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte do měkka.
- Přidejte rýži a promíchejte, nechte chvíli restovat.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar a za občasného promíchání vařte do změknutí rýže.
- Případně dochuťte solí, pepřem a sušenými bylinkami.
- Servírujte horké a můžete posypat nasekanou petrželkou nebo parmezánem.




