Vyzkoušejte lahodné a bohaté Risotto s houbami a vínem – perfektní kombinaci křehké rýže, plných hub a aromatičkého vínka. Tento recept je ideální pro všechny milovníky italské kuchyně, kteří si chtějí připravit chutný a sýtý pokrm plný lahodných chutí. Sledujte náš jednoduchý postup a připravte si tento skvělý pokrm i doma!
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 200g hub (např. žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200ml bílého vína
- 700ml zeleninového vývaru
- 50g másla
- olivový olej
- sůl, pepř, čerstvý petržel
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené houby a restujeme do změknutí.
- Přidáme rýži a krátce smažíme, dokud nebude skleněná.
- Zalijeme vínem a vaříme, dokud víno nevypaří.
- Postupně přiléváme vývar a neustále mícháme, dokud rýže není měkká a krémová.
- Když je rýže hotová, vmícháme máslo a osolíme a opepříme podle chuti.
- Servírujeme posypané nasekanou petrželí.




