28. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské risotto s hovězím masem a špenátem. Tento recept je skvělou kombinací krémové rýže, šťavnatého masa a šťavnatého špenátu. Naučte se, jak připravit tento lahodný pokrm krok za krokem a udělejte si sami radost i svým blízkým.
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 400g hovězího masa nakrájeného na kousky
- 200g špenátu
- 1 cibule nakrájená na drobno
- 2 stroužky česneku nasekané
- 1 lžíce olivového oleje
- 500ml hovězího vývaru
- 50g parmezánu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme cibuli a česnek, poté přidáme hovězí maso a osmahneme ho z obou stran.
- Přilijeme rýži a restujeme ji dozlatova, postupně přidáváme hovězí vývar a vaříme podle návodu na obalu rýže.
- Když je rýže téměř hotová, přidáme špenát a promícháme do rizotta, dokud se nezmenší objem špenátu.
- Přidáme nastrouhaný parmezán a dochutíme solí a pepřem.
- Podáváme teplé, posypané s dalším parmezánem a čerstvým pepřem.




