Vyzkoušejte lahodné a bohaté risotto s hříbky a krevetami, které spojuje krémovost rýže s intenzivní chutí hříbků a mořskými plody. Tento recept je ideální kombinací luxusních ingrediencí, které se skvěle doplňují a garantují nezapomenutelný gastronomický zážitek. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělý pokrm pro sebe a své blízké!
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 200g čerstvých hříbků
- 200g krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 600ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g másla
- olivový olej
- sůl, pepř, čerstvý petržel na dochucení
Postup
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a 1 lžíci másla. Přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli a pokrájený česnek. Orestujte dozlatova.
- Přidejte na plátky nakrájené hříbky a pokračujte v restování, dokud nezměknou. Poté je vyndejte z pánve a nechte stranou.
- Do pánve dejte rýži a nechte ji osmažit do sklovata. Přilijte bílé víno a nechte vypařit.
- Po malých dávkách přilévejte zeleninový vývar a neustále míchejte. Vařte do měkka až do vstřebání veškerého vývaru.
- Přidejte restované hříbky zpět do rizota a promíchejte. Přidejte krevety a nechte je teplé.
- Přidejte zbytek másla a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Při podávání posypeme nasekanou čerstvou petrželí a můžeme podávat. Dobrou chuť!




