Vyzkoušejte ​lahodné a‍ bohaté risotto s‍ hříbky a​ krevetami, které spojuje ⁣krémovost rýže s intenzivní ⁢chutí hříbků a mořskými plody. Tento recept je ⁣ideální kombinací luxusních ⁣ingrediencí, ⁣které se skvěle doplňují a garantují nezapomenutelný gastronomický‌ zážitek. Sledujte náš jednoduchý recept a ⁣připravte si skvělý pokrm pro sebe a své blízké!

Suroviny

  • 200g⁣ rýže na risotto
  • 200g čerstvých‍ hříbků
  • 200g krevet
  • 1 cibule
  • 2‍ stroužky česneku
  • 600ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g másla
  • olivový olej
  • sůl,⁢ pepř, čerstvý​ petržel na dochucení

Postup

  1. Na‌ pánvi ‌rozehřejte trochu⁣ olivového oleje a 1 lžíci másla. Přidejte ⁣na tenké ⁣plátky nakrájenou cibuli a pokrájený česnek.⁣ Orestujte dozlatova.
  2. Přidejte⁣ na ​plátky nakrájené hříbky a ​pokračujte v restování, dokud nezměknou. Poté je vyndejte ‌z pánve a ⁣nechte stranou.
  3. Do pánve dejte⁢ rýži a ⁣nechte ji osmažit do sklovata.‍ Přilijte bílé víno a nechte vypařit.
  4. Po malých dávkách ⁢přilévejte zeleninový vývar a‍ neustále míchejte. Vařte do měkka ⁢až ⁢do vstřebání veškerého vývaru.
  5. Přidejte restované⁣ hříbky⁣ zpět do rizota a promíchejte. Přidejte krevety a nechte je teplé.
  6. Přidejte zbytek másla ⁢a promíchejte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Při podávání posypeme nasekanou čerstvou petrželí a​ můžeme podávat. Dobrou ​chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *