14. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Rozkošně krémové a lahodné risotto s hříbky a parmazánem je dokonalým jídlem pro milovníky italské kuchyně. Vychutnejte si bohaté chutě smetanové rýže s plátky parmazánu a plnou aromatickou chutí čerstvých hříbků. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést lahodnými chutěmi tradicionálního italského pokrmu.
Suroviny
- 200 g rýže na risotto
- 500 g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 g parmazánu
- 50 g másla
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup
- Na pánvi osmahněte na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené hříbky a smažte je do měkka.
- Přidejte rýži a restujte, dokud není průhledná.
- Postupně podle potřeby zalévejte zeleninovým vývarem a neustále míchejte, aby se rýže nedržela na dně hrnce.
- Když je rýže měkká, přidejte na kostičky nastrouhaný parmazán, přidejte máslo a promíchejte.
- Ochutnejte a dochuťte podle potřeby solí a pepřem.
- Risotto podávejte horké s trochou parmazánu posypaného nahoře jako dekorace.




