14. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hříbky a parmazánem.
zdroj: Recepty 24/7

Rozkošně krémové a lahodné risotto s hříbky a parmazánem je dokonalým jídlem pro milovníky italské kuchyně. Vychutnejte si bohaté chutě smetanové rýže s plátky parmazánu a plnou aromatickou chutí čerstvých hříbků. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést lahodnými chutěmi tradicionálního italského pokrmu.

Suroviny

  • 200 g rýže na risotto
  • 500 g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 g parmazánu
  • 50 g másla
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi osmahněte na olivovém oleji nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené hříbky a smažte je do měkka.
  3. Přidejte rýži a restujte, dokud není průhledná.
  4. Postupně podle potřeby zalévejte zeleninovým vývarem a neustále míchejte, aby se rýže nedržela na dně hrnce.
  5. Když je rýže měkká, přidejte na kostičky nastrouhaný parmazán, přidejte máslo a promíchejte.
  6. Ochutnejte a dochuťte podle potřeby solí a pepřem.
  7. Risotto podávejte horké s trochou parmazánu posypaného nahoře jako dekorace.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *