20. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s hřiby a rukolou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a bohaté na chuť recept na italské risotto s hřiby a rukolou. Tento pokrm je plný aromatů hřibů, smetany a chuti čerstvé rukoly. Naučte se, jak snadno připravit tento lahodný pokrm a rozmazlete své chuťové buňky!

Suroviny:

  • 200 g hřibů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g rýže arborio
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 50 g másla
  • 50 g parmazánu
  • hrst čerstvé rukoly
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené hřiby a dusíme asi 5 minut.
  3. Přilijte rýži arborio a smažte ji do sklovata.
  4. Postupně přilévejte zeleninový vývar a za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
  5. Přidejte máslo, nastrouhaný parmazán a nasekanou rukolu.
  6. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  7. Servírujte horké s dalším strouhankou parmazánu a oblohou rukolou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *