20. 4. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a bohaté na chuť recept na italské risotto s hřiby a rukolou. Tento pokrm je plný aromatů hřibů, smetany a chuti čerstvé rukoly. Naučte se, jak snadno připravit tento lahodný pokrm a rozmazlete své chuťové buňky!
Suroviny:
- 200 g hřibů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 300 g rýže arborio
- 1 l zeleninového vývaru
- 50 g másla
- 50 g parmazánu
- hrst čerstvé rukoly
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené hřiby a dusíme asi 5 minut.
- Přilijte rýži arborio a smažte ji do sklovata.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar a za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Přidejte máslo, nastrouhaný parmazán a nasekanou rukolu.
- Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte horké s dalším strouhankou parmazánu a oblohou rukolou.




