18. 11. 2025
Autor: Eva Komárková
Risotto s hřiby a sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a bohaté rizoto s hřiby ‌a sýrem. Tento recept spojuje⁣ krémovou rýži s chutnými hřiby a sýrem Parmigiano-Reggiano, vytvářející dokonalou kombinaci chutí. Navíc je příprava ​tohoto pokrmu ⁤velmi jednoduchá a rychlá. Nechte se okouzlit jedinečnou chuťovou explozí!

Suroviny

  • 200 g rýže na risotto
  • 200 g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g tvrdého sýra
  • 1 l zeleninového ‍vývaru
  • olivový olej
  • soľ, ‌čierne korenie

Postup

  1. Na menším panvice osmažte na olivovém oleji nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, přidejte na ⁤plátky ⁤nakrájené hříbky a dusíme do změknutí.
  2. Přidejte rýži a⁤ smažte do sklovata. Neustále míchejte, aby rýže nehořkla.
  3. Postupně přilévejte zeleninový vývar a neustále míchejte, až rýže vypije ⁤veškerý vývar a je hebká.
  4. Přidejte nastrouhaný ⁢tvrdý sýr, promíchejte a nechte chvíli odstát pod pokličkou.
  5. Při ‌podávání můžete posypat nasekanou petrželkou a ⁣sýrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *