18. 11. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a bohaté rizoto s hřiby a sýrem. Tento recept spojuje krémovou rýži s chutnými hřiby a sýrem Parmigiano-Reggiano, vytvářející dokonalou kombinaci chutí. Navíc je příprava tohoto pokrmu velmi jednoduchá a rychlá. Nechte se okouzlit jedinečnou chuťovou explozí!
Suroviny
- 200 g rýže na risotto
- 200 g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g tvrdého sýra
- 1 l zeleninového vývaru
- olivový olej
- soľ, čierne korenie
Postup
- Na menším panvice osmažte na olivovém oleji nasekanou cibuli a prolisovaný česnek, přidejte na plátky nakrájené hříbky a dusíme do změknutí.
- Přidejte rýži a smažte do sklovata. Neustále míchejte, aby rýže nehořkla.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar a neustále míchejte, až rýže vypije veškerý vývar a je hebká.
- Přidejte nastrouhaný tvrdý sýr, promíchejte a nechte chvíli odstát pod pokličkou.
- Při podávání můžete posypat nasekanou petrželkou a sýrem.




