26. 8. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a osvěžující recept na Risotto s krevetami a limetkou. Tento jednoduchý a rychlý recept vás okouzlí kombinací výrazné chuti mořských plodů s jemnou kyselostí limetky. Ideální pokrm pro milovníky mořských specialit!
Suroviny:
- 250g arborio rýže
- 400g krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 limetka
- 500ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g másla
- olivový olej
- sůl, pepř, petržel
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte arborio rýži a nechte ji krátce restovat, aby se dobře promísila s olejem a zeleninou.
- Zalijte bílým vínem a nechte chvíli vařit, dokud víno nevypaří.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar, a vařte rýži podle pokynů na obalu, občas míchejte.
- Mezitím si na jiné pánvi opečte oloupané krevety na másle, osolte a opepřete.
- Přidejte opečené krevety k rýži a promíchejte.
- Přidejte nastrouhanou kůru z limetky, limetkovou šťávu a nasekanou petrželku.
- Podávejte posypané nasekanou petrželkou a s kousky čerstvé limetky.




