26. 8. 2025
Autor: Eva Komárková
Risotto s krevetami a limetkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a osvěžující recept na Risotto s krevetami a limetkou. Tento jednoduchý a rychlý recept vás okouzlí kombinací výrazné chuti mořských plodů s jemnou kyselostí limetky. Ideální pokrm pro milovníky mořských specialit!

Suroviny:

  • 250g arborio rýže
  • 400g krevet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 limetka
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g másla
  • olivový olej
  • sůl, pepř, petržel

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte arborio rýži a nechte ji krátce restovat, aby se dobře promísila s olejem a zeleninou.
  3. Zalijte bílým vínem a nechte chvíli vařit, dokud víno nevypaří.
  4. Postupně přilévejte zeleninový vývar, a vařte rýži podle pokynů na obalu, občas míchejte.
  5. Mezitím si na jiné pánvi opečte oloupané krevety na másle, osolte a opepřete.
  6. Přidejte opečené krevety k rýži a promíchejte.
  7. Přidejte nastrouhanou kůru z limetky, limetkovou šťávu a nasekanou petrželku.
  8. Podávejte posypané nasekanou petrželkou a s kousky čerstvé limetky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *