Vyberte si tento lahodný recept na italské risotto s krevetami a rukolou a překvapte své chuťové buňky! Díky kombinaci mořských plodů a čerstvého zeleného listového salátu získáte jedinečnou chuťovou explozi. Sledujte jednoduché kroky receptu a užijte si skvělou večeři plnou chutí a vůní. Tento lahodný pokrm si zamilujete!
Suroviny
- 250g řízkového rýže
- 400g krevet
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g másla
- 4 lžíce olivového oleje
- rukolou podle chuti
- soľ, čierne korenie
Postup
- Na pánvi rozehrejte 2 lžíce olivového oleje a osmahněte na něm na kostičky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte rýži a promíchejte, dokud není všechna rýže provoněna olejem.
- Zalijte bílým vínem a nechte všechno vypařit, pak postupně přilévejte teplý vývar.
- Pokračujte v míchání a přilévání vývaru, dokud není rýže načvachtaná a krémová.
- Mezitím na jiné pánvi osmahněte krevety s máslem a dochuťte solí a pepřem.
- Za stálého míchání vmíchejte do hotového rizota osmažené krevety.
- Servírujte na talíře a ozdobte sekanou rukolou.




