Vyberte si tento ‌lahodný ⁢recept‌ na‍ italské⁤ risotto s⁣ krevetami a⁣ rukolou a překvapte své‌ chuťové ⁢buňky!⁣ Díky kombinaci mořských⁤ plodů a čerstvého zeleného ‍listového salátu získáte ⁣jedinečnou chuťovou ‍explozi.‍ Sledujte jednoduché kroky receptu⁢ a ‍užijte si ‌skvělou večeři plnou ​chutí a vůní. Tento ‍lahodný ​pokrm⁣ si zamilujete!

Suroviny

  • 250g řízkového rýže
  • 400g krevet
  • 1 ⁢cibule
  • 2 stroužky ⁤česneku
  • 500ml ⁤zeleninového ⁤vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g ⁤másla
  • 4 lžíce ‌olivového oleje
  • rukolou podle⁤ chuti
  • soľ, čierne korenie

Postup

  1. Na pánvi‌ rozehrejte 2 lžíce olivového oleje a osmahněte ‍na ‌něm na⁣ kostičky‌ nakrájenou⁤ cibuli⁢ a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte rýži ⁤a promíchejte, dokud ⁤není všechna rýže provoněna olejem.
  3. Zalijte⁣ bílým vínem a nechte všechno vypařit,‍ pak postupně přilévejte teplý vývar.
  4. Pokračujte‍ v‍ míchání a přilévání vývaru,⁣ dokud⁢ není ‍rýže načvachtaná a​ krémová.
  5. Mezitím na jiné pánvi osmahněte krevety s máslem‌ a dochuťte ⁤solí a pepřem.
  6. Za stálého míchání vmíchejte do hotového rizota osmažené krevety.
  7. Servírujte‍ na talíře ⁤a ozdobte sekanou rukolou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *