12. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské risotto s kuřecím masem a hráškem. Tento recept je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Dejte svému talíři a chuťovým buňkám to nejlepší s tímto lahodným pokrmem plným jemné chuti rýže, šťavnatého kuřecího masa a osvěžujících hrášků. Srovnejte si recepty a ukažte své kulinářské dovednosti s tímto skvělým receptem na risotto s kuřecím masem a hráškem.
Suroviny
- 250g rýže na risotto
- 400g kuřecího masa
- 200g hrášku (mraženého nebo konzervovaného)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 litr kuřecího vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g másla
- olivový olej
- soľ, pepř, čerstvá petrželka
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a opékejte ho dozlatova.
- Přidejte rýži a nechte ji krátce osmahnout.
- Zalijte víno a nechte ho za stálého míchání vypařit.
- Postupně přilévejte vývar a vařte risotto do měkka při pravidelném míchání.
- Přidejte hrášek a promíchejte.
- Na závěr vmíchejte máslo a nasekanou petrželku.
- Pokud potřebujete, dochuťte solí a pepřem.




