30. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto s výběrem mořských plodů
zdroj: Recepty 24/7

Vypravte se na chuťovou ​výpravu do mořských ⁣hlubin s tímto lahodným ‌receptem na italské risotto‌ s výběrem čerstvých mořských ⁣plodů. Originální kombinace rýže, pokrmu a omáček zaručí nezapomenutelný zážitek pro vaše ⁣chuťové buňky. ⁢Připravte si‌ tento exkluzivní pokrm snadno a rychle a udělejte si radost ⁢i ⁤vy i vaši​ hosté!

Suroviny

  • 200g rýže na risotto
  • 400g ⁢mixu mořských ​plodů‌ (krevety, mušle, ⁣chobotnice)
  • 1‌ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového ⁤oleje
  • 750ml kuřecího vývaru
  • 100ml bílého vína
  • Sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou ‌cibuli a ​prolisovaný česnek.
  2. Přidejte mix mořských plodů a krátce osmahněte.
  3. Přidejte rýži ‍a restujte ji, dokud se‌ nestane skleněnou.
  4. Po zalití‌ bílým vínem nechte všechno‍ vypařit.
  5. Počínaje postupně přilévejte horký kuřecí⁣ vývar ‍do rýže ⁣a vařte, dokud ⁢není​ rýže měkká⁣ a krémová.
  6. Na závěr dochuťte⁣ solí, pepřem​ a nasekanou petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *