18. 10. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš skvělý recept na italské risotto se šampiňony a parmezánem. Jemné a krémové rizoto s lahodnou kombinací hub a sýra parmezán je skvělou volbou pro rychlý a chutný oběd nebo večeři. Sledujte náš recept a připravte si tento lahodný pokrm snadno doma!
Suroviny
- 200 g rýže na risotto
- 200 g šampiňonů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 50 g parmezánu
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku. Přidáme na plátky nakrájené šampiňony a restujeme dohladka.
- Přidáme rýži a necháme jí chvíli opéct, aby se obalila tukem. Zalijeme bílým vínem a necháme vypařit.
- Postupně přiléváme zeleninový vývar, po každém přilévání počkáme, až vývar vsákne rýži. Pokračujeme v přilévání vývaru, dokud rýže není měkká a krémová (cca 18-20 minut).
- Přidáme nastrouhaný parmezán, osolíme, opepříme a promícháme.
- Risotto podáváme horké posypané drobně nasekanou petrželkou a eventuálně ještě trochou parmezánu.




