Vyzkoušejte lahodné italské risotto se špenátem a parmazánem, které se připravuje rychle a jednoduše. Tento krémový pokrm plný chuti a vůně parmazánu jistě potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš recept a uvařte si dokonalé risotto!

Suroviny:

  • 200g rýže na risotto
  • 200g čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 100g parmazánu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej.
  2. Přidáme nakrájenou cibuli a na jemno nasekaný česnek a za stálého míchání smažíme dozlatova.
  3. Přidáme rýži a opékáme ji do sklovata, asi 2 minuty.
  4. Postupně přiléváme horký zeleninový vývar a za občasného míchání vaříme do doby, než je rýže měkká a všechna tekutina vsákla.
  5. Přidáme na hrubo nasekaný špenát a vaříme ještě asi 2 minuty.
  6. Na závěr přidáme nastrouhaný parmazán, promícháme a necháme chvíli odstát.
  7. Před podáváním můžeme pokrájet ještě pár lístků špenátu a parmazánu na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *