Vyzkoušejte lahodné italské risotto se špenátem a parmazánem, které se připravuje rychle a jednoduše. Tento krémový pokrm plný chuti a vůně parmazánu jistě potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš recept a uvařte si dokonalé risotto!
Suroviny:
- 200g rýže na risotto
- 200g čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 litr zeleninového vývaru
- 100g parmazánu
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olivový olej.
- Přidáme nakrájenou cibuli a na jemno nasekaný česnek a za stálého míchání smažíme dozlatova.
- Přidáme rýži a opékáme ji do sklovata, asi 2 minuty.
- Postupně přiléváme horký zeleninový vývar a za občasného míchání vaříme do doby, než je rýže měkká a všechna tekutina vsákla.
- Přidáme na hrubo nasekaný špenát a vaříme ještě asi 2 minuty.
- Na závěr přidáme nastrouhaný parmazán, promícháme a necháme chvíli odstát.
- Před podáváním můžeme pokrájet ještě pár lístků špenátu a parmazánu na ozdobu.





