25. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Risotto se špenátem a rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na italské risotto se špenátem a rajčaty. Tento pokrm je plný chuti a vitamínů a určitě ohromí vaše chuťové buňky. S naším receptem si připravíte dokonalé křehké rizoto plné zeleniny a lahodného sýra. Nechte se inspirovat a vytvořte si skvělou večeři pro celou rodinu!

Suroviny

  • 1 hrnek Arborio rýže
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200g čerstvého špenátu
  • 4 rajčata
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • sůl a pepř podle chuti
  • parmezán (volitelně)

Postup

  1. Nejprve si připravte zeleninový vývar a udržujte ho teplý.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Osmažte dozlatova.
  3. Přidejte rýži a nechte ji chvíli restovat, dokud nezezlátne.
  4. Po chvíli zalijte rýži hrnkem vývaru a za občasného míchání nechte vřít. Postupně přilévejte vývar, dokud nebude rýže měkká.
  5. V tomto okamžiku můžete přidat na kousky nakrájené rajčata a oloupaný a nakrájený špenát. Vařte ještě několik minut, než se zelenina zahřeje.
  6. Přidejte máslo, promíchejte a ochutnejte. Dochutit můžete solí, pepřem a případně parmezánem.
  7. Risotto podávejte horké s čerstvým chlebem nebo bez postní Baguette.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *