9. 9. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné italské risotto se sušenými houbami připravené s láskou a tradičními ingrediencemi. Tento recept vás okouzlí bohatou chutí a jemnou texturou. Vyzkoušejte ho ještě dnes a připravte si luxusní večeři pro sebe i své blízké!
Suroviny:
- 200g sušených hub (např. žampiony nebo křemenáče)
- 300g rýže na risotto
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 litr zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 100g parmezánu
- olivový olej
- sůl, pepř, tymián
Postup:
- Nejprve sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme je nabobtnat.
- Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmahneme na pánvi s olejem.
- Přidáme namočené houby a orestujeme.
- Přidáme rýži a restujeme do sklovata.
- Po chvíli zalijeme vínem a necháme vyvařit.
- Postupně přiléváme vývar a občas promícháváme, až je rýže uvařená.
- Přidáme nastrouhaný parmezán a dochutíme solí, pepřem a tymiánem.
- Risotto ihned podáváme, můžeme ozdobit nasekanou petrželkou nebo dalšími houbami.




