9. 9. 2025
Autor: Eva Komárková
Risotto se sušenými houbami
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné italské risotto se sušenými houbami připravené s láskou a tradičními ingrediencemi. Tento recept vás okouzlí bohatou chutí a jemnou texturou. Vyzkoušejte ho ještě dnes a připravte si luxusní večeři pro sebe i své blízké!

Suroviny:

  • 200g sušených hub (např. žampiony nebo křemenáče)
  • 300g rýže na risotto
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 100g parmezánu
  • olivový olej
  • sůl, pepř, tymián

Postup:

  1. Nejprve sušené houby zalijeme horkou vodou a necháme je nabobtnat.
  2. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmahneme na pánvi s olejem.
  3. Přidáme namočené houby a orestujeme.
  4. Přidáme rýži a restujeme do sklovata.
  5. Po chvíli zalijeme vínem a necháme vyvařit.
  6. Postupně přiléváme vývar a občas promícháváme, až je rýže uvařená.
  7. Přidáme nastrouhaný parmezán a dochutíme solí, pepřem a tymiánem.
  8. Risotto ihned podáváme, můžeme ozdobit nasekanou petrželkou nebo dalšími houbami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *