23. 10. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Rafinovaný recept na italské risotto se žampiony a špenátem. Dokonale krémová kombinace houbové chuti se svěžím špenátem vás okouzlí na první skus. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný chuti a vůně!
Suroviny
- 250g rýže na risotto
- 200g žampionů
- 100g čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- olivový olej
- sůl, pepř, petrželka na dochucení
- parmezán (volitelně)
Postup
- Žampiony očistěte a nakrájejte na plátky, cibuli a česnek nadrobno nasekejte.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte cibuli a česnek do sklovata. Přidejte žampiony a smažte dozlatova.
- Přidejte rýži a restujte s ní pár minut, dokud rýže neabsorbuje olej.
- Postupně přilévejte horký zeleninový vývar, vařte za občasného míchání cca 20 minut až do změknutí rýže.
- Přidejte nasekaný špenát a nechte ho chvíli povonět. Dochutíme solí, pepřem a petrželkou.
- Surovina je hotová k podávání. Na talíři můžete každou porci posypat nastrouhaným parmezánem.




