23. 10. 2025
Autor: Eva Komárková
Risotto se žampiony a špenátem
zdroj: Recepty 24/7

Rafinovaný recept na⁤ italské risotto se žampiony a špenátem. Dokonale krémová kombinace houbové​ chuti se svěžím špenátem ‍vás okouzlí na první skus. ⁤Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný chuti a vůně!

Suroviny

  • 250g‍ rýže na risotto
  • 200g ​žampionů
  • 100g čerstvého špenátu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ‍l⁣ zeleninového vývaru
  • olivový⁣ olej
  • sůl, pepř, petrželka na dochucení
  • parmezán (volitelně)

Postup

  1. Žampiony očistěte a nakrájejte na⁢ plátky, cibuli a česnek nadrobno ‍nasekejte.
  2. Na pánvi rozehřejte olivový olej ⁣a osmahněte cibuli a česnek do sklovata. Přidejte žampiony a smažte dozlatova.
  3. Přidejte rýži a‍ restujte s ní ⁤pár minut, dokud rýže neabsorbuje olej.
  4. Postupně přilévejte horký zeleninový vývar, vařte za občasného míchání cca 20 minut až do změknutí ​rýže.
  5. Přidejte nasekaný špenát a nechte ho chvíli ‌povonět. Dochutíme solí,​ pepřem a petrželkou.
  6. Surovina je hotová k podávání. Na talíři můžete každou porci posypat nastrouhaným parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *