Vychutnejte si lahodné italské risotto přímo z severní Itálie. Tento recept vás zavede na chuťovou cestu plnou čerstvých bylinek, sýra a šťavnatého krupicového rýže. Připravte si jednoduchý a chutný pokrm, který rozzáří váš jídelníček!
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200g hříbků
- 50g másla
- 100ml bílého vína
- 800ml zeleninového vývaru
- 50g parmezánu
- Sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm sekanou cibuli a na plátky pokrájený česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené hříbky a restujte je, dokud nezměknou.
- Přidejte rýži a restujte ji asi 2 minuty, dokud není sklenutá.
- Zalijte bílým vínem a nechte vypařit.
- Postupně přilévejte zeleninový vývar a vařte rýži asi 18 minut, dokud není měkká.
- Přidejte máslo a nastrouhaný parmezán, promíchejte a nechte chvíli odpočinout.
- Po chvíli podávejte a ozdobte bylinkami dle chuti.




