16. 8. 2025
Autor: Eva Komárková
Říze Parmigiana
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné italské říze Parmigiana, které jsou křupavé a plné chuti. Tento klasický pokrm spojuje smažené plátky masa (říze) s bohatou omáčkou marinara a sýrem Parmigiano Reggiano. Záruka pro všechny milovníky italské kuchyně! Sledujte náš jednoduchý recept a připravte si skvělou večeři pro celou rodinu.

Suroviny:

  • 4 plátky kuřecího masa
  • 1 šálek strouhanky
  • 1/2 šálek strouhaného parmezánu
  • 1/2 šálek mozzarelly nakrájené na plátky
  • 1 šálek rajčatové omáčky
  • 1/2 lžičky sušeného bazalku
  • 1/2 lžičky sušeného oregana
  • 1/4 lžičky soli
  • 1/4 lžičky černého pepře
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup:

  1. Plátky kuřecího masa naklepeme do tenkých plátků.
  2. Ve střední misce smícháme strouhanku, parmezán, bazalku, oregano, sůl a pepř.
  3. Každý plátek masa obalíme ve směsi strouhanky a parmezánu.
  4. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a opékáme plátky masa z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
  5. V pekáči rozetřeme trochu rajčatové omáčky a položíme na ni plátky masa.
  6. Na každý plátek masa položíme plátek mozzarelly.
  7. Přiklopíme poklicí a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut, dokud sýr neztuhne.
  8. Podáváme s vařeným těstovinami nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *