10. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto s houbami a parmazánem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s houbami⁤ a parmazánem, které dokonale spojuje krémovou konzistenci s bohatou chutí hub a jemným ‌aroma parmazánu. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky italské ‍kuchyně a rychle ‍připraveného jídla. Užijte si⁤ ho jako hlavní chod nebo přísadu k ​masu či rybě! ‍

Suroviny

  • 200g⁣ rýže na rizoto
  • 200g⁣ hub (žampiony, hřiby)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 600 ml zeleninového‌ vývaru
  • 100g parmazánu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi ⁢rozehřejte olivový⁤ olej a osmahněte na něm nadrobno ⁤nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené houby a ⁤restujte je do ⁢měkka, přidejte sůl a pepř podle chuti.
  3. Přidejte rýži a orestujte ji do⁤ sklovita.
  4. Postupně ​zalévejte⁢ zeleninovým vývarem a neustále‍ míchejte, až bude rýže měkká a vstřebá veškerou tekutinu.
  5. Přidejte nastrouhaný parmazán, promíchejte a nechte ‌chvíli odstát pod pokličkou.
  6. Servírujte posypané s dalším parmazánem⁣ a čerstvě nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *