10. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto s houbami a parmazánem, které dokonale spojuje krémovou konzistenci s bohatou chutí hub a jemným aroma parmazánu. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky italské kuchyně a rychle připraveného jídla. Užijte si ho jako hlavní chod nebo přísadu k masu či rybě!
Suroviny
- 200g rýže na rizoto
- 200g hub (žampiony, hřiby)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 600 ml zeleninového vývaru
- 100g parmazánu
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte je do měkka, přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Přidejte rýži a orestujte ji do sklovita.
- Postupně zalévejte zeleninovým vývarem a neustále míchejte, až bude rýže měkká a vstřebá veškerou tekutinu.
- Přidejte nastrouhaný parmazán, promíchejte a nechte chvíli odstát pod pokličkou.
- Servírujte posypané s dalším parmazánem a čerstvě nasekanou petrželkou.




