30. 10. 2025
Autor: Eva Komárková
Rizoto s houbami a žampiony
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s⁤ houbami a žampiony doma! Tento recept‌ je ideální kombinací‌ krémové rýže, aromatických hub a šťavnatých ⁢žampionů.⁢ Snažte ​se připravit toto chutné jídlo a užijte⁤ si ho jako hlavní ⁤jídlo nebo⁤ přílohu k masu. Jistě si ho⁢ zamilujete!

Suroviny:

  • 250 g rýže⁣ na rizoto
  • 200 g ‌žampionů
  • 200 ‍g hub​ (např. lišky)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky ⁤česneku
  • 1‍ l zeleninového vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 50 g parmazánu
  • čerstvý petržel
  • sůl, pepř
  • olivový ⁤olej

Postup:

  1. Na ⁤pánvi⁤ rozehřejte trochu‌ olivového oleje a osmahněte nadrobno ​nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidejte ​očištěné a nakrájené houby ⁢a ⁣žampiony a ‌restujte je dozlatova.
  3. Přidejte rýži⁢ a nechte ji chvíli restovat, dokud ⁣se ‍nestane sklenitou.
  4. Přilijte ​bílé víno a nechte vše vypařit.
  5. Postupně​ přilévejte zeleninový vývar, občas míchejte a čekejte, až ‌rýže vstřebá veškerou tekutinu. To by mělo ⁣trvat zhruba 18–20 ⁢minut.
  6. Po uvaření vmíchejte nastrouhaný parmazán a nasekanou⁤ petrželku, dochuťte solí⁤ a pepřem⁢ podle chuti.
  7. Rizoto je hotovo, podávejte horké posypané strouhaným parmazánem a‌ ozdobené⁤ petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *