5. 12. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit chutí jemného rizota s houbami forestiére. Tento lahodný recept spojuje krémovou strukturu rizota s ovoněnými houbami do jedinečného pokrmu, který potěší každého gurmána. Vyzkoušejte tento recept a připravte si jedinečnou chuťovou lahůdku plnou harmonie a osvěžujících bylin.
Suroviny
- 250g arborio rýže
- 300g hub (např. žampiony a bedle)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce bílého vína
- 1 lžička tymiánu
- 500 ml zeleninového vývaru
- 100g strouhaného parmezánu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte máslo a olej a osmahněte na něm na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a nechte je chvíli restovat.
- Přilijte víno a nechte ho vypařit.
- Přidejte rýži a smažte ji, dokud není skleněná.
- Postupně přilévejte vývar a za stálého míchání vařte do měkka.
- Přidejte tymián a dochuťte solí a pepřem.
- Vyjměte pánvi z ohně a vmíchejte do rizota strouhaný parmezán.
- Servírujte posypané další čerstvou petrželkou a doporučujeme k tomu červené víno.




