5. 12. 2025
Autor: Eva Komárková
Rizoto s houbami forestiére
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit chutí jemného rizota s houbami forestiére. Tento lahodný recept spojuje krémovou ​strukturu⁤ rizota s ovoněnými houbami do jedinečného pokrmu, který ‌potěší každého gurmána. Vyzkoušejte tento recept a připravte si jedinečnou chuťovou lahůdku plnou harmonie a osvěžujících bylin.

Suroviny

  • 250g arborio rýže
  • 300g hub ⁤(např. ​žampiony⁣ a bedle)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ​lžíce másla
  • 1 ​lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce bílého‌ vína
  • 1 lžička tymiánu
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 100g strouhaného parmezánu
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na​ pánvi⁤ rozehřejte máslo a olej a osmahněte ‌na něm na drobno nakrájenou cibuli a ⁤prolisovaný česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené houby‍ a nechte je chvíli restovat.
  3. Přilijte víno a nechte ho vypařit.
  4. Přidejte rýži a smažte ji, dokud není skleněná.
  5. Postupně přilévejte ⁤vývar a ​za stálého míchání vařte do ⁤měkka.
  6. Přidejte tymián a dochuťte ‍solí a pepřem.
  7. Vyjměte pánvi z ohně ‍a vmíchejte do rizota strouhaný parmezán.
  8. Servírujte posypané další čerstvou ​petrželkou a doporučujeme k tomu červené ⁤víno.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *