4. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto s plnotučnými houbami, aromatem šafránu a lahodným sýrem. Tento recept je skvělou kombinací chuťových vjemů a jednoduchým způsobem, jak si pochutnat na bohaté a krémové rizoto. Získejte zářivou inspiraci do vaší kuchyně a vytvořte dokonalé jídlo pro svou rodinu a přátele!
Suroviny
- 250g rýže Arborio
- 200g hub (žampiony, sušené houby)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- špetka šafránu
- 100g tvrdého sýra
- 1 l zeleninového vývaru
- olivový olej
- soľ, čierne korenie
Postup
- Na rozpálenej panvici osmahneme nakrájanú cibuľu a česnek.
- Pridáme na plátky nakrájané huby a orestujeme ich.
- Potom pridáme rýžu a podlievame postupne vývarom, za stáleho miešania.
- Do rizota pridáme šafrán, soľ a korenie podľa chuti.
- Po uvarení rýže pridáme nastrúhaný tvrdý syr a necháme ho rozpustiť.
- Potom môžeme rizoto posypať nastrúhaným syrom a podávať.





