27. 11. 2025
Autor: Eva Komárková
Rizoto s hříbky a parmským šunkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s hříbky a⁤ parmským⁤ šunkou, ⁣které⁢ vás okouzlí ​bohatou chutí ‌a⁣ krémovou konzistencí. Tento ⁣recept je jednoduchý ​k přípravě a jistě potěší ‌vaše chuťové⁤ buňky. Připravte si ho ​doma a užijte si skvělou gastronomickou zkušenost! ‍

Suroviny

  • 200g rýže​ arborio
  • 200g čerstvých hříbků
  • 100g parmského‌ šunky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 800ml zeleninového‍ vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g másla
  • 50g parmazánu
  • sůl, ⁣pepř, olivový olej

Postup

  1. Na⁣ pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje ⁤a osmahneme na⁢ něm nadrobno nakrájenou ⁢cibuli ‍a česnek.
  2. Přidáme na⁢ plátky nakrájené hříbky a necháme ‌je​ zatáhnout.
  3. Přidáme rýži ​arborio​ a podlijeme bílým vínem. Necháme vše chvíli provařit.
  4. Postupně přilijeme horký ⁤zeleninový vývar a⁢ za občasného míchání vaříme, až je rýže měkká a⁢ všechna tekutina vsáknuta.
  5. Přidáme málo nakrájené ⁣parmské šunky, máslo a nastrouhaný parmazán. Dochutíme solí‍ a pepřem.
  6. Rizoto‌ ihned podáváme posypané rozmarýnem a dle libosti‌ můžeme​ přidat čerstvě nastrouhaný ⁣parmazán.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *