27. 11. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto s hříbky a parmským šunkou, které vás okouzlí bohatou chutí a krémovou konzistencí. Tento recept je jednoduchý k přípravě a jistě potěší vaše chuťové buňky. Připravte si ho doma a užijte si skvělou gastronomickou zkušenost!
Suroviny
- 200g rýže arborio
- 200g čerstvých hříbků
- 100g parmského šunky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 800ml zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 50g másla
- 50g parmazánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na plátky nakrájené hříbky a necháme je zatáhnout.
- Přidáme rýži arborio a podlijeme bílým vínem. Necháme vše chvíli provařit.
- Postupně přilijeme horký zeleninový vývar a za občasného míchání vaříme, až je rýže měkká a všechna tekutina vsáknuta.
- Přidáme málo nakrájené parmské šunky, máslo a nastrouhaný parmazán. Dochutíme solí a pepřem.
- Rizoto ihned podáváme posypané rozmarýnem a dle libosti můžeme přidat čerstvě nastrouhaný parmazán.




