3. 12. 2025
Autor: Eva Komárková
Rizoto s hříbky a šunkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto s hříbky a šunkou, které⁤ se rychle ⁢a snadno ​připraví. Tento chutný pokrm je ideální pro všechny milovníky​ italských specialit a kombinuje bohaté aroma ⁣hříbků s ‌křupavou šunkou. Podle tohoto receptu si jistě užijete jedinečnou chuťovou⁤ lahůdku!

Suroviny

  • 200‌ g rýže na rizoto
  • 500 g ⁢hříbků
  • 150 g uzené šunky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ‍lžička tymiánu
  • sůl, pepř
  • 500 ml vývaru
  • 50 g⁤ strouhaného sýra

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a máslo.
  2. Přidáme nadrobno nakrájenou ⁢cibuli a česnek a osmahneme dozlatova.
  3. Přidáme‍ na⁢ plátky nakrájené hříbky a ⁤krátce orestujeme.
  4. Přidáme ⁣nakrájenou uzenou šunku a promícháme.
  5. Přidáme rýži a krátce podusíme.
  6. Zalijeme vývarem ​a necháme vařit do měkka. Při potřebě​ přiléváme vývar postupně.
  7. Přidáme tymián, osolíme, opepříme a vaříme ‌ještě dalších 5 minut.
  8. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *