19. 8. 2025
Autor: Eva Komárková
Rižoto s hubami a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné italské jídlo – rižoto s houbami a šafránem. Tento recept spojuje krémovou texturu rýže s bohatou chutí hub a jemnou vůní šafránu. Ideální pokrm pro milovníky houbových pokrmů, kterým neunikne ani špetka luxusu díky použití šafránu. S naším jednoduchým receptem si můžete tento lahodný pokrm připravit i doma.

Suroviny

  • 200g rýže na risotto
  • 200g hub (např. žampiony nebo sušené houby)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce masla
  • šafránové pistole
  • 750ml zeleninového vývaru
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a česnek, přidejte nakrájené houby a osmahněte dozlatova.
  2. Přidejte rýži a nechte ji prosklovat, poté zalijte vývarem a vařte za neustálého míchání.
  3. Přidejte šafránové pistole a promíchejte do rýže.
  4. Vařte risotto do změknutí rýže, případně přilijte trochu vody nebo vývaru, pokud je třeba.
  5. Přidejte máslo a promíchejte, dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  6. Servírujte posypané nasekanou petrželkou jako ozdobou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *