18. 9. 2025
Autor: Eva Komárková
Rizoto se šafránem a hříbkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné rizoto se šafránem a hříbkami, které okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept je dokonalou kombinací bohatého a krémového rizota s intenzivní chutí šafránu a lahodnými hříbky. Sledujte náš jednoduchý návod a připravte si toto lahodné jídlo ve své vlastní kuchyni.

Suroviny

  • 200g rýže na rizoto
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 100g hříbků
  • 1 čajová lžička šafránu
  • 50g másla
  • 50g parmezánu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi orestujeme nakrájenou cibuli a na plátky nakrájené hříbky.
  2. Přidáme rýži a necháme chvíli restovat, dokud rýže nezmění barvu.
  3. Přilijeme vývar a necháme vařit do změknutí rýže, občas promícháváme.
  4. V horké vodě rozpustíme šafrán a přidáme ho do rizota.
  5. Přidáme máslo, nastrouhaný parmezán, osolíme a opepříme podle chuti.
  6. Po dokončení vaření můžeme podávat posypané nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *