16. 9. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Skvělý recept na rizoto se šampiňony a parmazánem, který zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Jednoduché a chutné jídlo, které si zamilují všichni milovníci italské kuchyně. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a přiveďte do svého jídelníčku něco nového a lahodného!
Suroviny
- 250g rýže na rizoto
- 400g čerstvých šampiňonů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 800ml zeleninového vývaru
- 100g parmazánu
- 50g másla
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidejte na plátky nakrájené šampiňony a restujte, dokud nezůstanou šťavnaté.
- Přidejte rýži a nechte chvíli opéct, dokud není sklenitá. Postupně zalévejte zeleninovým vývarem, neustále míchejte a přilévejte až do doby, než rýže bude měkká a vývar vsákne.
- Přidejte máslo a nastrouhaný parmazán, promíchejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte posypané parmazánem a ozdobené čerstvým petrželem.




