21. 10. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na rizoto se švestkovou šunkou, které skvěle kombinuje sladkou švestku s chuťou šunky. Jednoduché a rychlé jídlo, které si zamiluje celá rodina! Připraveno bude zcela jednoduše a rychle. Získejte inspiraci pro vaření a uvařte si skvělé jídlo díky našemu receptu.
Suroviny:
- 250g rýže na rizoto
- 200g švestkové šunky
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 700ml zeleninového vývaru
- 50g másla
- 70g parmazánu
- soľ, čierne korenie
Postup:
- Na panvi rozpálte olivový olej a orestujte nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájenou šunku a restujte dozlatova.
- Přidejte rýži a promíchejte, než se začne rýže lesklit.
- Postupně přilévejte vývar a vařte rizoto podle obvyklého postupu.
- Přidejte máslo, nastrouhaný parmazán, osolte a opepřete podle chuti.
- Před podáváním můžete do rizota přimíchat nakrájené sušené švestky pro intenzivnější chuť.




