23. 8. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Rizotto alla milanese je italské klasické jídlo, které se vyznačuje krémovou texturou a lahodnou chutí. Tento recept kombinuje výrazné tóny šafránu s bohatým vývarem a parmazánem, které společně vytvářejí dokonalou harmonii chutí. Připravte si Rizotto alla milanese doma a okuste tradiční italskou delikatesu jako nikdy předtím.
Suroviny
- 250g arborio rýže
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 100ml bílého vína
- 750ml kuřecího vývaru
- šafránové nitky
- 50g parmazánu
- sůl
- pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm na drobno nakrájenou cibuli.
- Přidáme arborio rýži a za stálého míchání ji osmahneme dozlatova.
- Přilijeme bílé víno a necháme vše vařit, dokud víno nevypaří.
- Postupně přiléváme horký kuřecí vývar, přidáme šafrán a vaříme rizotto do měkka.
- Na závěr vmícháme nastrouhaný parmazán a dochutíme solí a pepřem.
- Servírujeme horké s dalším parmazánem na posypání.




