23. 8. 2025
Autor: Eva Komárková
Rizotto alla milanese
zdroj: Recepty 24/7

Rizotto alla milanese je italské klasické jídlo, které se vyznačuje krémovou texturou a lahodnou chutí. Tento recept kombinuje výrazné tóny šafránu s bohatým vývarem a parmazánem, které společně vytvářejí dokonalou harmonii chutí. Připravte si Rizotto alla milanese doma a okuste tradiční italskou delikatesu jako nikdy předtím.

Suroviny

  • 250g arborio rýže
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 100ml bílého vína
  • 750ml kuřecího vývaru
  • šafránové nitky
  • 50g parmazánu
  • sůl
  • pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmahneme na něm na drobno nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme arborio rýži a za stálého míchání ji osmahneme dozlatova.
  3. Přilijeme bílé víno a necháme vše vařit, dokud víno nevypaří.
  4. Postupně přiléváme horký kuřecí vývar, přidáme šafrán a vaříme rizotto do měkka.
  5. Na závěr vmícháme nastrouhaný parmazán a dochutíme solí a pepřem.
  6. Servírujeme horké s dalším parmazánem na posypání.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *