12. 9. 2025
Autor: Eva Komárková
Rizotto s houbami a špekovým chipsy
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné rizotto s houbami a křupavými špekáčky. Tento recept vás okouzlí svou jednoduchostí a bohatou chutí. Skvělá kombinace krémového rizotta s aromatickými houbami a křupavými špekáčky je skvělou volbou pro každou příležitost. S námi snadno připravíte chutný a originální pokrm, který si zamilujete celá rodina. Podle našeho receptu vytvoříte výtečné jídlo, které vás nadchne na první kousnutí. Buďte kreativní a vytvořte si vlastní verzi tohoto skvělého pokrmu.

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 200g hub (např. žampiony nebo sušené houby)
  • 100g špek (nasekaný na drobné kousky)
  • 1 cibule (nasekaná)
  • 1 lžíce máslo
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • sůl, pepř, petrželka (na dochucení)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a orestujeme cibuli, přidáme houby a restujeme dozlatova
  2. Přidáme špek a restujeme do křupava, poté odstavíme
  3. V hrnci rozehřejeme máslo a přidáme rýži, mícháme 2-3 minuty, dokud rýže nezačne sklovatět
  4. Přilijeme víno a smícháme, necháme vypařit
  5. Postupně přiléváme vývar a neustále mícháme, aby rýže nezůstala suchá
  6. Když je rýže téměř měkká, přidáme směs s houbami a špekem a promícháme
  7. Osolíme, opepříme a přidáme nasekanou petrželku
  8. Při podávání můžeme pokrájet špek na chipsy a ozdobit jimi rizoto

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *