1. 5. 2024
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a bohaté rizotto s hříbky a šafránem, které okouzlí vaše chuťové buňky. Tento recept kombinuje krémovou texturu rizotta s intenzivní chutí hříbků a luxusní vůní šafránu. Ideální pokrm pro milovníky italské kuchyně a gurmánů. S pomocí našeho jednoduchého receptu ho snadno připravíte i doma. Zářivé rizotto, které vám zaručeně zpříjemní váš kulinářský zážitek.
Suroviny
- 250g arborio rýže
- 200g čerstvých hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 100ml bílého vína
- 1 lžička šafránu
- 750ml zeleninového vývaru
- 50g parmazánu
- Soľ, Čierne korenie, Petržlen na dochutenie
Postup
- Na pánvi rozehrejeme olivový olej a orestujeme nasekanou cibuli a stroužky česneku, pridáme na kolečka nakrájené hříbky a orestujeme ich dozlatova.
- Přidáme arborio rýži a necháme ji chvíli smažit. Zalejeme bílým vínem a necháme vyparit alkohol.
- Postupne prilievame zeleninovy vyvar, vždy až k qbsorbcii a pokračujeme, až budú hříbky a rýže naplněné lahodnou šťavou.
- Přidáme namletý šafrán, nastroupíme ropou z citrónu a dochutíme Parmezánem.
- Osolíme, opepříme a můžeme ozdobit nadrobno nasekaným petrželem.




