1. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizotto s hříbky a šafránem.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné a bohaté rizotto s hříbky a šafránem, které ⁣okouzlí ⁤vaše ​chuťové buňky. Tento recept kombinuje krémovou texturu rizotta ⁤s intenzivní chutí hříbků a luxusní vůní⁣ šafránu. Ideální pokrm pro milovníky italské kuchyně⁢ a gurmánů.​ S pomocí našeho jednoduchého receptu ho snadno připravíte i doma. Zářivé ⁤rizotto, ⁤které vám zaručeně zpříjemní⁤ váš kulinářský zážitek.

Suroviny

  • 250g arborio rýže
  • 200g čerstvých hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100ml bílého vína
  • 1 lžička šafránu
  • 750ml zeleninového vývaru
  • 50g parmazánu
  • Soľ,​ Čierne korenie, Petržlen na dochutenie

Postup

  1. Na pánvi rozehrejeme olivový olej a orestujeme nasekanou cibuli a stroužky⁣ česneku, ‌pridáme na kolečka nakrájené hříbky a orestujeme⁢ ich dozlatova.
  2. Přidáme⁤ arborio rýži a necháme ji chvíli smažit. Zalejeme bílým vínem⁢ a necháme vyparit ⁣alkohol.
  3. Postupne⁤ prilievame zeleninovy⁤ vyvar, vždy až ⁣k qbsorbcii a pokračujeme, až budú hříbky a rýže naplněné lahodnou šťavou.
  4. Přidáme namletý šafrán, nastroupíme ‍ropou z citrónu a dochutíme Parmezánem.
  5. Osolíme, opepříme a můžeme ozdobit nadrobno nasekaným petrželem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *