31. 10. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit lahodným rizottem s krevetami a čerstvým špenátem. Tento recept je skvělou kombinací mořských plodů a zeleniny, která jistě potěší vaše chuťové buňky. Připravte si ho jednoduše doma a překvapte své blízké výborným pokrmem plným chuti a vitamínů.
Suroviny
- 200 g arborio rýže
- 400 g krevet
- 200 g čerstvého špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml bílého vína
- 100 g parmezánu
- olivový olej
- soľ, čierne korenie
Postup
- Na rozpálenom oleji opražíme nasekanú cibuľu a česnek.
- Pridáme arborio ryžu a necháme ju krátko restovať, kým nezačne sklovatet.
- Zalejeme biele vínem a počkáme, kým väčšina alkoholu odparí.
- Postupne prilievame zeleninový vývar, miešame a necháme ryžu vpíjať tekutinu.
- Ked je ryža takmer hotová, pridáme olúpané krevety a na jemno nasekaný špenát.
- Počkáme, kým krevety získajú ružovú farbu a špenát zovene.
- Po odobratí z tepla pridáme nastrúhaný parmezán a premiešame.
- Podávame posypané ďalším parmezánom a čerstvým koriandrom.




